Indukciós főzőlap vásárlása

A modern háztartás szerves részei 

A főzés a mindennapi életünk része. Akadnak, akik a munkájukból miatt, míg mások hobbiból vagy általános szükségletekből szoktak főzni. Én személy szerint nagyon szeretek főzni, viszont nem szívesen alkalmazok gáz főzőlapot egy kellemetlen fóbia miatt. Ellenben az indukciós főzőlap vásárlása a konyhámba, azonnal megkönnyítette a napjaimat és a főzést is számomra! Egy indukciós főzőlap igazi újítás lehet az ember életébe, nem csoda hát, hogy napjainkban egyre szívesebben alkalmazzák a háztartásukban

 Az indukciós főzőlapok már szinte minden modern háztartásban megtalálhatóak, ugyanis sokkal helytakarékosabbak, mint a társaik, továbbá térnövelő hatásuk van. Ezek a főzőlapok már innovatív funkciókkal rendelkeznek és a főzőlapok hatékony működésének hála kényelmessé és izgalmassá tehetik az ételek elkészítését is. Könnyedén szerethetővé válnak, hiszen praktikus modern kellékek, a modern háztartás szerves részei és még stílusossá is varázsolhatják a konyhai berendezésünket az indukciós főzőlapok.

indukcios-fozolap_pic3

Egy kisebb konyhapultos is tökéletesen működik, ugyanis nincs nagy helyre szükség hozzá. Mellesleg némelyik főzőlap még hordozható is, ha nincs beépítve a konyhapultba, így bármikor könnyedén magunkkal tudjuk vinni, ha másutt is szükségünk lenne rá, például akár egy kirándulás során. Akárhol is vennénk igénybe egy ilyen modern készüléket, csak egy konnektorra van szükségünk és máris dolgozhatunk rajta! Ha pedig nincs rá szükségünk, elegendő egyszerűen csak elraknunk.

Mi is az az indukciós főzőlap?

Azoknak, akik korábban nem találkoztak indukciós főzőlappal, érdemes tudni, hogy az  indukciós főzőlap egy olyan főzőlap, ami az indukciós melegítés elvén működik. Ezek a készülékek elektromágneses hullámokat használnak, hogy csak az edény alját melegítik fel a főzéshez, így maga az indukciós főzőlap nem fog felmelegedni, csak az edény. Ennek a rendszernek köszönhető, hogy  jelentősen gyorsabban készíthetünk ételeket, mint gáztűzhelyen és így szinte nincs hőveszteség se, amely komoly megtakarítást is jelenthet az áram tekintetében.
Az indukciós főzőlapok általánosan megemlíthető kialakításának köszönhetően mind praktikusak mind pedig hatékonyak .A modern főzőlapok kiemelkedő hatásfokkal melegítik fel az edényeket és a serpenyőket a konyhában. És mivel csak melegítenek, kevesebb áramot fogyasztanak és biztonságosabbak is számunkra és a család számára, főleg ha gyerekek is vannak a családban. Némelyik főzőlapon ugyanis elérhető a gyerekzár funkció is.
Külön érdekesség, hogy az indukciós főzőlapok akár sokkal is energiatakarékosabbak, mint a kerámia főzőlapok. A főzőlapok felülete a főzés során nem izzik, így nem kell az odaégett ételek eltávolításával bajlódni. Ez minden bizonnyal egy biztonságosabb opció is, amely kiküszöböli a forró felületek okozta égési sérülések kockázatát.

 Az ételek problémás és nem épp egészséges leégése miatt sem kell aggódnia annak, aki szerez magának egy indukciós főzőlapot. Azt is érdemes tudni, mikor kiválasztjuk a számunkra ideális főzőlapot, hogy határozottan biztonságosabb opciót jelent a kisgyerekes háztartásokban. Az indukciós főzőlap egyetlen hátránya leginkább csak az, hogy új főzőedényeket kell beszerezni hozzá, mert a hagyományos edényeket nem fogja érzékelni.

indukcios-fozolap_pic2

Hogy működik az indukciós főzőlap?

Az indukciós  főzőlap képes érzékelni az edények helyzetét és hozzájuk igazítja az energiabeállításokat. Külön érdekesség, hogy megváltoztathatjuk mindegyik pozíció energia beállítását egyesével, a főzőlap pedig emlékezni fog legközelebb is a beállításokra, amikor aktiváljuk ezt a funkciót. Létezik olyan, hogy áthidaló funkció. Az áthidaló funkció pedig megengedi azt is a felhasználónak, hogy nagyobb vagy szokatlan méretű edényeket és serpenyőket használjunk, mivel ezzel szükség esetén összeköthetek két főző zónát egy nagyobbá. Az áthidaló funkcióhoz hasonlóan a rugalmas főzőzónák megengedik, hogy kísérletezz az adott főző felületen.Használhatjuk őket külön is, vagy nagyobbakhoz kötve – az éppen használt edény méretétől függően és könnyedén alkalmazkodnak különböző méretű és formájú lábasokhoz és serpenyőhöz is.

 Egy modern indukciós főzőlap vásárlása igazi előnyt jelenthet a főzésért rajongók számára, ugyanis sok időt lehet vele megspórolni hatékonyságának és funkcióinak köszönhetően, emellett is még pedig megszerethető a modern külseje miatt, hiszen könnyedén tud illeszkedni az általunk választott dizájn a konyhánk világához. Annak, aki szereti, ha gyorsan elkészül az étel, mindenképpen ajánlatos termék egy indukciós főzőlap!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük