Amit a hűtős furgon bérléséről tudni érdemes

Mikor van szükség hűtős furgonra?

A hűtős furgon remek módja annak, hogy többfajta élelmiszert és hűtésre vagy állandó hőmérsékletre szánt terméket szállítani tudjunk. A hűtős furgon az év bármely szakaszában jó módja a szállításnak, azonban ilyenkor nyáron van rá csak igazán szükség, amikor sok szezonális termék is a boltok polcaira kerül. Nézzük is meg tehát, kinek és milyen esetben érdemes a hűtős furgon kölcsönzésének lehetőségét igénybe vennie, és milyen árban teheti ezt meg, illetve mit tartalmaz ez az összeg.

hűtős furgon1_

A hűtős furgon bérlés számos előnye

Mit is kell tudni a hűtautó bérlés előnyeiről: először is, minden vállalkozásnak nagy segítség lehet anyagilag, hogy nem kell saját járművet vásárolniuk. A vállalkozások nagy része főleg induláskor még egy-két évig veszteséges vagy nem képes megfelelő mennyiségű profitot termelni, és ilyenkor igyekeznek a legköltséghatékonyabb lehetőségekkel élni, mint a hűtős furgon kölcsönzése. A saját jármű költsége mellett megspóroljuk az átíratás díját is, a kötelező vizsgákat, amiket szinte minden évben el kell végeztetni és persze a biztosítás sem a mi dolgunk lesz. Az autók legnagyobb kiadása talán az, hogyha a szervízbe kerülnek. Ez még személygépjárművek esetében is több tízezer forintba kerül, ha egyáltalán megússza az ember annyival, azonban egy olyan speciális jármű esetében, mint a hűtős furgon, csak még nagyobbra rúghat ez az összeg, így nem éri meg sajátot tartani belőle, hogyha nincs tele a pénztárcánk.

A hűtős furgon és az ételszállítás

Persze magánszemélyeknél is előfordulhat, hogy szükség lesz egy ilyen jellegű járműre, de ha már a bérlésnél tartunk, számukra inkább a teherautóbérlés merül fel lehetőségként például költözéskor. Amikor a hűtőautóról van szó, akkor általában az ételszállításra gondolunk, nagyon helyesen. A legtöbb nem tartós élelmiszer állandó hőmérsékletet igényel. Főleg a húsoknál jelentőségteljes ez a problémát, hiszen azok nem megfelelő körülmények között szállítva nem csak megromlanak, hanem betegséget is terjeszthetnek, és akár egyetlen hússzállítmánnyal egy teljes étteremlánc hírnevét tönkre teheti az ember. Így nagyon fontos a megfelelő minőség biztosítása, amit egy hűtős furgon bérlésével tudunk biztosítani. Ugyanez igaz a tojásokra is, amelyek önmagukban is veszélyesnek tartott élelmiszerek. Emellett pedig ott van minden tejtermek, az összes sajt, joghurt, csokoládé és jégkrém, amiket épségben a boltok polcaira kell juttatnia az embernek. Általános szabályzat szól arról, hogy mely termékek mivel szállíthatók együtt és persze arról is, hogy milyen hőmérséklet az, amelyen a szállítás egyáltalán végbe mehet zökkenőmentesen. Figyelnünk kell továbbá a szállítás során az elrendezési szabályokra is, a legtöbb terméket nem szabad közvetlenül a földön de sokszor még raklapon sem szállítani, így nem csak a hűtőautóra kell odafigyelnie az embernek, hanem a szállítás minőségéről is gondoskodnia kell.

A hűtős furgonnal járó kötelezettségek és elvárások

A hűtős furgon bérleti díjába nem csak maga a kölcsönzés tartozik bele, hanem az adott biztosítás is, és általában a benzindíjnak egy része is, amit a kölcsönző fél felhasználhat. Pontosabb információért látogassunk el erre az oldalra, ahonnan rögtön bérelni is lehet: http://www.hatarauto.hu/hutoauto/. A kölcsönzőnek persze biztosítania kell a jármű épségét, a hozzá tartozó megfelelő papírokat és a vizsgáztatásokról szóló visszaigazolást. Emellett a jármű tisztasága is alap elvárás, amelynek minden esetben eleget kell tenni. A kölcsönzési protokollhoz hozzátartozik az is, hogy miután béreltünk egy járművet, azt kitisztítjuk a visszavitel előtt, így erről a bérlő félnek is gondoskodnia kell. Azonban ilyen apróságokról bátran kérdezhetünk telefonban vagy személyesen is.

hűtős furgon1_3

A hűtős furgon bérlése a gyakorlatban

Aki ezt a kis írást olvasva rájött, hogy neki mindenképpen szüksége van egy hűtőautóra egy bizonyos feladathoz, annak nincs is más dolga, mint ellátogatnia a fenti linken található oldalra. Persze főleg fővárosi lakosoknak szól ez a felhívás, a Határautó ugyanis onnan könnyen megközelíthető, így nem lesz gond akkor sem, hogyha tömegközlekedéssel tudunk csak a bérelt járműért menni. A kölcsönzés előtt még telefonos egyeztetést kell megejtenie az embernek, aztán mehet is a járműért a megadott időpontban, aláírják a szerződést, és lehet is végezni a feladatot! Ne feledjük, ez nem csak a hűtéssel foglalkozó vagy specifikus járműveket tudjuk innen bérelni, hanem személyautókat is, ami főleg a fővárosi lakosoknak jöhet jól vidéki vagy külföldi útjaik, nyaralásaik során. Személyautót bérelni is remek lehetőség, sokat spórolhatunk vele az utazás során és lesz egy biztos pont a nyaralásnál. Nem kell bőröndöket átcipelnünk a fél városon magunk után húzva, és persze sok előnnyel jár a mobilitás. Év közben pedig a főváros szmogos levegőjéhez nem teszünk hozzá extra kártékony anyagot azzal, hogy a tömegközlekedést választjuk. A bérlés tehát mindig jó ötlet, legyen szó hűtős furgonról éppen vagy valamilyen kamionról, személyautóról, a lényeg nem változik ennek függvényében. Érdemes tehát adni neki egy esélyt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük