A legjobb föld szállítás árak 2021-ben?

Ha a legjobb föld szállítás árakat keresed

Eljött a tavasz, és vele együtt a föld szállítás árak szezonja is. Ilyenkor a legjobb árakat keresi mindenki, hiszen ideje bevetni a kertet, feltölteni az udvart, építkezni, ültetni, akár költözni is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, minél jobb árakat kell találnia az embernek. Az egyik fő érdeklődési körünk tehát méltán lehet éppen a föld szállítás ár, így érdemes ezekről néhány szónál többet is ejteni.  Ahhoz azonban, hogy az ember az árakat meg tudja keresni, ismerni kell a különböző földeket, a földfajtákat is.

Földfajták és föld szállítás árak

A földszállításhoz mindenképpen ismernünk kell a földek fajtáját, amelyekhez eltérő föld szállítás árak is kapcsolódnak. Azt, hogy mi alapján választjuk ki ezeket, mindenképpen a felhasználós módja dönti el, illetve az, hová szeretnénk elhelyezni a földet. Nézzük is meg ezeket:

Natúr föld: a natúr föld természetes módon megtalálható a talaj rétegeiben. Azonban ez nem mindenhol fordul elő, illetve a minőség nem egyezik meg. Ha a mi udvarunk egy merő homok, amin a gazon kívül semmilyen növény nem képes megélni, akkor érdemes lehet még ültetés előtt egy ilyen fajta földet néhány centis mélységben elszórni, esetleg összedolgozni a saját talajunkkal, hogy nagyobb legyen a tápanyagtartalma, és ennek következtében több növény legyen rajta képes megélni. Mire is jó ez? Általában megélnek rajta többfajta kinti évelő és egynyári virágok, különleges tápanyagokat nem igénylő haszonnövények. Ha tehát udvarunkat egyszerűen termékenyebbé akarjuk tenni a zöldek számára, akkor ebből a fajtából éri meg rendelni, és a föld szállítás árak tekintetében is előnyösnek tartott ez a fajta.

fold-szallitas-ar-pic1

Darált föld: Ez a fajta egy kicsit több odafigyelést igényel, azonban trágyával keverve remek termőtalaj lehet belőle. A darálás a rögösödést szűnteti meg, azonban a tápanyagtartalom ennek ellenére ugyanolyan marad, így bátran használhatjuk a kertünkben. Érdemes azonban tudni, hogy több odafigyelésre lesz szükség, azonban megéri a belefektetett árat és időt is. Ennek megtalálhatjuk a rostált változatát is, ami már egészen finom minőségű földet eredményez.

Milyen föld szállítás árakat érdemes még ide venni?

A föld szállítás árak tekintetében nem feledkezhetünk meg a komposztról sem. Habár komposztot mi magunk is készíthetünk akár az udvar egy elrejtett sarkában, azonban nem egyszerű feladat, és több hónapot is igénybe vesz. Sokkal egyszerűbb lehet rendelni azonban. A komposztnak hála a növényeink igazi paradicsomban érezhetik magukat. A magas szervesanyagtartalomnak hála a tápanyagokban is bővelkedik ez a fajta föld, és ebben fognak teremni a legszebb növények, ha kellő odafigyelést kapnak tőlünk.

Illetve ne feledkezzünk meg a trágyás földről sem, amely összetételében más ugyan, de hasonlóan a legtöbb tápanyagot tartalmazza mind közül, így mindenképpen érdemes lehet ilyen fajta földben is gondolkozni.

Hogyan tudhatom meg a föld szállítás árakat?

A föld szállítás árak cégeken belül is eltérőek lehetnek. Természetesen nem érdemes olyan helyről rendelni, ami nagyon olcsón dolgozik, itt már gyanús lehet, hogy nem a legjobb minőséget fogjuk kapni. Érdemes azonban mégis a legjobb árakat keresni az interneten. A Fuvar-Oda oldalát (ezt ide kattintva lehet megtekinteni: https://www.fuvar-oda.hu/fold) azok számára tudom ajánlani, akik Budapesten élnek, itt több kerületen is kedvezményes kiszállításban lehet részünk ugyanis a remek anyagárak mellett. Továbbá nem csak termőföldet rendelhetünk tőlük, hanem mindenféle udvarba szükséges szóródóanyagot is. A föld szállítás árak mellett tehát jó, hogyha az ilyen jellegű lehetőségeinket is ismerjük, így talán még nagyobb kedvezményekre szert téve. Érdemes tudni, hogy minden szállítás valamilyen szinten egyedi, hiszen a távolságunk a végektől egyenként változó, és persze figyelembe kell venni azt is, hogy milyen mennyiségű földet rendel az ember. Így a föld szállítás árak széles skálán mozoghatnak az ország különböző részein is, de ugyanígy egyetlen cégen belül is, így egyedi ajánlatok közül tudunk választani, és nem rögtön tudjuk mi magunk kiszámolni, hogy melyik lenne a számunkra leginkább kedvező opció.

fold-szallitas-ar-pic3

A föld szállítás árak mellett ezt is megéri tudni

Mivel a többi szóródóanyagot a földdel együtt tudjuk rendelni, bár természetesen külön szállítják őket, mégis érdemes lehet a nagyobb rendelés leadás, hiszen így további kedvezményeket kaphatunk. Érdemes tehát megismerkedni még a földek előtt a sóder felhasználásával, és így a beton készítésével, a murvával, a bazalttal és a különböző remek kertépítéshez elengedhetetlen szóródó anyagokkal, amikkel remek udvart tudunk magunknak építeni. Érdemes tehát az egész kert kinézetét teljességében megtervezni, és csak utána fogni bele a különböző munkálatokba. Ehhez azonban érdemes lehet egy kicsit jobban utána olvasni a dolgoknak. Ezen az oldalon információt kaphatunk a szóródó anyagokról és azok szállításáról, így érdemes lehet elolvasni és megfogadni a tanácsait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük