Ittas vezetés ügyvéd. Megoldás lehet?

Kereső: ittas vezetés ügyvéd

Nem vagyok kimondottan büszke arra, hogy egyszer ittasan vezettem. Magyarázkodhatnék, hogy csak egy pohár bor volt annak örömére, hogy végre hétvége volt, letehettük a lantot arra a hétre, s hosszú idő óta először ki tudtunk mozdulni otthonról. De egyik sem mentesít a felelőtlenségem alól. Így, amikor megállított minket a rendőr igazoltatás céljából, s kiderült, hogy a véremben található alkoholszint meghaladja a tolerancia határát, rögtön leizzadtam. Miután „helyben hagytak”, első dolgom volt megnyitni a keresőt, s beütni: ittas vezetés ügyvéd. Természetesen a keresőben nagyon sok találat felbukkant. De miért akartam jogi segítséget, amikor én hibáztam? Először is, mert sose fordult elő velem korábban. Azért vezettem én, mert a társaságból én fogyasztottam a legkevesebb alkoholt, ráadásul még annak is utána néztünk, mennyi idő alatt ürül ki a szervezetünkből. Elvileg már letelt a meghatározott idő, amikor kocsiba ültünk. Elmondhatatlanul haragszom magamra, amiért nem vártunk még egy fél-egy órát. De, ami megtörtént, megtörtént. Arra kellett fókuszálnom, hogy enyhítsek a rám váró felelősségre vonáson, s ehhez szakértő segítsége kellett. Így, miután az ittas vezetés ügyvéd kulcsszavakra rögtön kiadott egy szimpatikus oldalt, még aznap felvettem az irodával a kapcsolatot. Már a kezdőoldal rengeteg tanács várt, s örültem, hogy annyi eszem volt, hogy nem kezdtem el méltatlankodni, hanem végig együttműködtem a hatóságokkal, ugyanis az ügyvédúr is éppen így indít a honlapján. S bizonyára mindenki ismeri azt, hogy jogunkban áll hallgatni. Nahát ezzel a jogommal is éltem, mert nem tudtam, mi az, amivel rontok a helyzetemen. Így azon kívül, hogy beismertem és elfogadtam a vétséget, nem mentem bele részletekbe egyelőre.

ittas vezetés ügyvéd 3

Találatok: ittas vezetés ügyvéd

A problémát számomra inkább az jelentette, hogy a jogosítványom gyakorlatilag létszükségleg. Autóval járok mindenhova, beleértve a munkahelyemre is. Ráadásul hetente több helyszemlét is tartok olyan helyeken, amelyek távol esnek az otthonomtól és az irodától is. A hatékonyság miatt pedig a tömegközlekedés szóba se jöhet. Ezért is kerestem rögtön rá, hogy ittas vezetés ügyvéd. Többektől is hallottam, hogy segítséggel meggyorsíthatók a folyamatok, ráadásul a büntetőeljárás során végig képviselnek. Az sem árt, ha az ember ilyenkor tisztába kerül azzal, hogy amit jogi nyelven elmondanak neki a rendőrök, mit is jelent a gyakorlatban. Például, hogy egyáltalán, mire számíthat az ember.

Végkifejlett: ittas vezetés ügyvéd

Hálás vagyok a keresőnek, hogy elvezetett a https://ittasvezetesugyved.hu oldalra. Szerencsére enyhe büntetést kaptam, a jogosítványomat költségmentesen és viszonylag gyorsan visszakaptam, mivel semmilyen korábbi kihágásom nem volt, az értékeim is éppen csak meghaladták a határt és végig együttműködő voltam. Nem mondom a jogosítvány nélküli napok nem csak anyagilag viseltek meg, de az egész napirenden borult, de biztos, hogy többé nem fogok mások győzködésének engedni, s útnak indulni úgy, hogy alkoholt fogyasztottam.

ittas vezetés ügyvéd 2

Folyamat: ittas vezetés ügyvéd

Az ittas vezetés ügyvéd kulcsszavakra hihetetlenül sok oldalt adott ki a kereső, de csak kevés olyan volt, amely pontról pontra vette az egész eljárást az ellenőrzéstől a tesztelésen át a végkifejletig. S amikor személyesen is felvettem a kapcsolatot az ügyvédi irodával, akkor szóban még részletesebb tájékoztatást kaptam, ami nem csak abban segített, hogy higgadtan és ésszerűen kezeljem a helyzetet, hanem kicsit stresszmentesített is. Utálok hibázni, így, amikor ott álltam a kapitányságon, úgy éreztem magam, mint egy bűnöző. Nem túlzok! Korábban kétszer voltam rendőrségen különböző okok miatt, ahol én voltam az áldozat, de még sose kellett a vétkes szerepében állnom. Ráadásul ennyire súlyos szinten. Tudom, az ittas vezetésnél léteznek súlyosabb vétkek, főleg, hogy szerencsére senkinek nem okoztam kárt, de a lelkiismeretemen ez egyáltalán nem segített. Az ügyvéd tanácsai és tapasztalatai azonban annál inkább. Először is világossá tette, hogy büntetőeljárást fognak indítani ellenem, de kihangsúlyozta azt is, hogy épp csak határértéken felül voltam. Ha még várunk egy húsz percet az indulással, akkor elengedtek volna helyszíni bírsággal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük